Logo MontfoortHet was ruim 10 jaar geleden dat de voetballers van Montfoort voor het laatst wonnen van de ploeg uit Volendam. Mede doordat trainer Dijksterhuis zaterdag noodgedwongen enkele…

tactische wijzigingen in zijn elftal had aangebracht in vergelijking met de thuiswedstrijd, was de thuisploeg nogal verrast en moest de ploeg het initiatief grotendeels overlaten aan Montfoort. Na een half uur werd de strategie beloond en moest doelman Binken handelend optreden, wat resulteerde in een gele kaart en een strafschop, die feilloos benut werd door Danny ter Hoeve.

Na 10 minuten in de tweede helft werd Montfoort steeds meer teruggedrongen op eigen helft en kon een doelpunt eigenlijk niet uitblijven. Echter pas in de 72e minuut slaagde Nico Keizer er in een bres te slaan in de Montfoortse verdediging en kwamen de ploegen op gelijke hoogte. Even daarvoor was Marck van Baal binnen de lijnen gebracht en in de allerlaatste minuut van de officiƫle speeltijd slaagde hij er in op verrassende wijze te scoren.

Bij doelman Binken sloegen de stoppen door en na aanmerkingen op de leiding kreeg hij een tweede kaart voorgeschoteld, waarna een speler zijn plek in het doel moest overnemen. De voorsprong kwam niet meer in gevaar.