Montfoort ging zaterdag op bezoek bij Almkerk dat een paar plaatsen lager op de ranglijst stond. Het idee was dat er bij de Almkerkers wel wat te halen viel.

De mannen van Bart Schreuder begonnen sterk aan deze wedstrijd en speelden in de eerste 25 minuten goed voetbal en binnen een kwartier kon Denny van Loon zijn club blij maken met de 0-1.

Het spel werd daarna minder en het ontbrak Montfoort aan de benodigde agressie. Almkerk kreeg dan ook de overhand en legde meer power in de duels.

Dit resulteerde, door slap Montfoorts verdedigen, dan ook in de 35ste minuut in de 1-1. Almkerk bleef aanzetten en ging nog voor rust op zoek naar de 2-1, deze viel echter niet.

Na rust eenzelfde beeld waarbij Almkerk tot het gaatje ging. Dat werd in de 70ste minuut dan ook beloond met de verdiende 2-1. Wat er ook geprobeerd werd, voor Montfoort vielen er weinig kansen te noteren en bleef de 2-1 op het scorebord staan.

Montfoort SV’19 zakt door deze verliespartij naar een zevende plaats op de ranglijst en zal na de winterstop sterk terug proberen te komen om de subtop aan te vallen.