De Montfoorters wisten dat de wedstrijd in en tegen Heerjansdam een loodzware klus zou worden tegen de nummer drie van het vorige seizoen. Al meteen kon Montfoort aan de bak, want de Groen-Zwarten begonnen direct sterk aan de wedstrijd.

Toch werd Montfoort SV’19 al snel de bovenliggende partij: captain Bartje Roelofs mocht de bal vanaf de stip schieten, nadat Jort van Geffen in een overvol strafschopgebied werd aangetikt: 0-1 voor de bezoekende Montfoorters die tegelijk ook begrepen dat het een megaklus zou worden om deze voorsprong vast te houden.

Na rust kwam Montfoort SV’19 in de eerste helft niet echt in de problemen, hoewel Heerjansdam er in de tweede helft een schepje bovenop deed. De bezoekers lieten de thuisclub het spel maken en grepen pas in als dat echt nodig was.

Heerjansdam kwam in de tweede helft √©√©nmaal gevaarlijk voor doelman Vianen. Voor de rest hield Montfoort SV’19 zich in de tweede helft prima staande en gaf weinig weg. De druk op de oranjehemden was groot en vol spanning werd gewacht op het laatste fluitsignaal. Intussen raakten de gastheren nog tweemaal de lat, maar de eindstand bleef uiteindelijk 0-1.