Zaterdag kwam WNC uit Waardenburg op bezoek in Montfoort. WNC stond met vijf punten twee puntjes achter op Montfoort SV’19 en wilde graag met goed resultaat huiswaarts.

De gasten begonnen daarom fel aan de wedstrijd. De Montfoorters waren in de eerste helft vaak net een stapje te laat en dat resulteerde dan ook in de 0-1. WNC kon op de flank doorkomen en snoeihard de bal binnenschieten. In de rust was het dan ook zaak voor Montfoort om de koppen bij elkaar te steken en de rug te rechten.

In de tweede helft was Montfoort een stuk feller Overigens werden er weinig kansen gecreëerd, maar het veldoverwicht lag bij de thuisclub. De druk op het doel van WNC werd steeds groter en het was wachten tot de bal goed viel.

Dit gebeurde in de 90ste minuut door Don Mimpen die de 1-1 vanaf de ‘rand zestien’ binnenschoot. De oranjehemden wilden nog meer en gaven in blessuretijd nog eens extra gas.

Tevergeefs: doordat Montfoort-keeper Wilson een lastige terugspeelbal te verwerken kreeg, kwam de bal voor de voeten van een WNC-speler die daar gretig gebruik van maakte en zo Montfoort met 1-2 in rouw dompelde.