Logo MontfoortDe eerste wedstrijd van de nacompetitie voetbalde Montfoort dinsdagavond thuis tegen Nootdorp, als vierde geĆ«indigd in klasse 1b. De thuisploeg leek zich na ruim 10 minuten spelen reeds…

in een onmogelijke situatie geplaatst te hebben, want het was Marcley Manuela, die zijn ploeg op een 0-2 voorsprong zette. De ploeg van Dijksterhuis herpakte zich echter boven verwachting en middels Dion Gerritsen en topscoorder Marck van Baal kwamen beide ploegen ruim voor rust weer op gelijke hoogte.

Al voor rust kreeg Montfoort diverse mogelijkheden om op voorsprong te komen. Tot twee maal toe werd Montfoort aan het begin van de tweede helft een strafschop onthouden. Halverwege de tweede helft besliste de scheidsrechter de wedstrijd. Tot ieders verbazing zag hij een overtreding van aanvaller Marck van Baal en resoluut ging de rode kaart omhoog. Vervolgens werd de technische staf van het veld gestuurd wegens commentaar op de leiding en tot overmaat van ramp viel ook enkele minuten later de 2-3 van de voet van Jeffrey Flohr.

Met tien man werd met invaller Joost van Apeldoorn de strijd nog eenmaal aangegaan. Dit pakte echter anders uit. Want nog geen 10 minuten later kon Van Apeldoorn weer vertrekken. In de slotfase scoorde Nootdorp nog twee keer: 2-5.