Logo MontfoortDe wedstrijd van Montfoort bij het altijd ambitieuze Bennekom was nauwelijks zes minuten oud, toen de Montfoorters al werden ‘getrakteerd’ op een vrije trap op de rand van de zestien meter.

De scheidsrechter zorgde voor de nodige onrust. Allereerst was het niet duidelijk waarvoor er gefloten werd en vervolgens bleek ook de plek onduidelijk. Uit de vrije trap kwam Bennekom op voorsprong. Evenals in voorgaande duels bleef het ook nu onrustig in de Montfoortse verdediging en moesten alle zeilen bijgezet worden om erger te voorkomen.

Na een kwartier spelen werd echter een overtreding van captain Bart Roelofs met direct rood bestraft, daar waar ten hoogste geel op zijn plaats was. Met tien man moesten de bezoekers verder. Montfoort leek zich ondanks deze tegenvallers enigszins te herstellen, echter zonder resultaat.

Na de rust hadden de gasten nog steeds uitzicht op minimaal de gelijkmaker, maar Bennekom ging met de geboden kansen beter om en met nog twee doelpunten liet de thuisclub de Montfoortse formatie uiteindelijk met 4-0 in de kou staan.