Logo vv MontfoortMontfoort voetbalde zaterdag thuis tegen laagvlieger en debutant Aalsmeer. Vanaf het eerste fluitsignaal was het Aalsmeer dat de aanval zocht. De grootste kans was er voor de gasten…

in de 25e minuut toen een voorzet van links op het hoofd belandde van de geheel vrijstaande Epitace Arsène Kraemer, maar zijn inzet ging rakelings over. Pas in de slotfase van de eerste helft kreeg Montfoort twee mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar die leverden niets op.

In de tweede helft kwam Montfoort iets feller uit de startblokken. Het duurde echter tot de 62e minuut voordat Montfoort echt wakker werd geschud werd en uit een ander vaatje ging tappen. Op dat moment kreeg Aalsmeer namelijk een, naar later bleek, terechte strafschop toegekend. De veroorzaker was echter ook de redder, want doelman Vianen wist de matig ingeschoten inzet van Kraemer te pareren en behoedde zijn ploeg voor een achterstand.

Uiteindelijk werd de wedstrijd in blessuretijd beslist toen de bal uit een voorzet bij Faoud Rouass belandde, die de kans op geheel eigen wijze benutte, namelijk met een lob. Het zwaar teleurgestelde Aalsmeer zette nog wel aan, maar de zwaarbevochten voorsprong kwam niet meer in gevaar.