Logo MontfoortNa zes keer op rij gewonnen te hebben ontving Montfoort afgelopen zaterdag LRC uit Leerdam. Deze wedstrijd moest ook gewonnen worden om koploper Sliedrecht op de hielen te blijven zitten.

In de eerste helft kwam Montfoort moeilijk aan voetballen toe en speelde het veel de lange bal. Hierdoor werden er weinig kansen gecreĆ«erd en als het gevaarlijk leek te worden greep LRC in door lichte overtredingen. Daardoor kreeg  Montfoort veel vrije trappen die uiteindelijk op niets uitliepen. LRC creĆ«erde nog minder dan Montfoort waardoor doelman Vianen zijn doel simpel schoon wist te houden.

In de tweede helft een zelfde wedstrijdbeeld waar LRC er toch wat vaker gevaarlijk uit kon komen. LRC kreeg ook enkele kansjes en raakte van grote afstand de lat. Montfoort perste er in het laatst kwartier nog een offensief uit  en kreeg druk op het doel van LRC, maar wist het net niet te vinden. In de allerlaatste seconde wist LRC zelfs met een snelle uitbraak de 0-1 op het scorebord te krijgen. En zo eindigde voor Montfoort de ongeslagen reeks en moet het voorlopig genoegen nemen met een gedeelde derde plaats.