Logo vv MontfoortAfgelopen zaterdag reisden de voetballers van Montfoort af naar Amsterdam voor de 2e ronde van de Districtsbeker West 1. Tegenstander was 3e klasser ZSGOWMS (za).

Vanaf de eerste minuut was het Montfoort, dat het spel dicteerde. Na ruim 20 minuten spelen met diverse bliksemschichten werd het eindelijk een beetje droog, maar was het veld al bijna onbespeelbaar. Na een half uur spelen kreeg de thuisploeg de grootste kans om op voorsprong te komen, maar het was Chris Resida, die op de doellijn redding bracht en zich daarbij licht blesseerde.

In de tweede helft durfde de thuisploeg meer uit haar schulp te kruipen en zat er soms zelfs dreiging in hun spel. In de slotfase voerde Montfoort de druk op, maar op één of andere manier wilde de bal er niet in. Met een laatste alles of niets poging belandde de bal in de 95e minuut in een mêlee van spelers en uit die onoverzichtelijke situatie gingen de armen van de oranjebrigade plotseling omhoog en wees scheidsrechter Beudeker gedecideerd naar de middenstip. Er was gescoord. Door wie, dat blijft voorlopig een raadsel.