Logo MontfoortMontfoort voetbalde zaterdag in Aalsmeer tegen de plaatselijke FC. Montfoort had na het gelijke spel tegen Geinoord iets recht te zetten. Montfoort moest het stellen zonder de geschorste…

Joost van Apeldoorn, waardoor Remco de Rijk weer kon terugkeren in de basis.

De eerste helft verliep vrij gezapig, waarbij de organisatie van Montfoort op een enkel slippertje na goed stond. In het laatste kwartier voerde Montfoort eindelijk de druk op en dit leverde een doelpunt op. Uit een assist van de net ingevallen Marck van Baal verschalkte Dion Gerritsen de doelman van FC Aalsmeer in de verste hoek.

Na de rust was de verwachting, dat de thuisploeg een stormloop zou beginnen tegen de gasten, maar al na twee minuten was het Marck van Baal, die met zijn doelpunt uit de draai, een einde aan alle illusies maakte. Het duurde een kwartier voordat de thuisploeg een offensief voor de aansluitingstreffer startte. Door de aanvalsdriften van FC Aalsmeer ontstond er in het veld veel ruimte en had de uitslag veel hoger uit kunnen vallen. Grote kansen waren echter niet besteed aan Montfoort, maar ook Aalsmeer kwam niet tot scoren.