Logo MontfoortAl seizoenen lang viel er voor de voetballers van Montfoort nauwelijks eer te behalen bij het fysiek sterke de Merino’s in Veenendaal. Na de verrassende winst op zowel het…

zwalkende Zuidvogels als Volendam lijkt de ploeg van coach Dijksterhuis in een positieve flow. De vraag was natuurlijk of deze flow zich zou doorzetten tegen de Merino’s. De wedstrijd begon zaterdag van beide kanten slap. Montfoort controleerde de wedstrijd de eerste 35 minuten, maar echte kansen werden er niet gecreëerd. Vijf minuten voor rust liet Montfoort zich toch weer verrassen en op aangeven van Jos Henken slaagde Anass Lahnine er in doelman Vianen te verschalken en zijn ploeg op voorsprong te zetten.

De tweede helft gaf een heel ander beeld te zien. Het was Montfoort, dat het tempo opschroefde en ook de nodige kansen creëerde. In de 56e minuut was het dan ook raak. Linksback Mike van Oostrom wist tot ieders verbazing de gelijkmaker te scoren. In het restant van de wedstrijd waren het beide keepers, die een positieve hoofdrol opeisten.

In de stand kwam geen verandering meer. Montfoort slaagde er in weer aansluiting te krijgen bij de subtop en het gevaar voor degraderen is enigszins geweken.