Zaterdag kwam het Bodegraafse ESTO op bezoek in Montfoort voor de beker. ESTO had de eerste twee wedstrijden verloren in de poule waardoor al het zeker was van uitschakeling. Montfoort S.V.’19 had vooraf aan een punt genoeg om de volgende ronde te bereiken.

Op het veld was vanaf de eerste minuut het grote krachtsverschil duidelijk. In de 30e minuut kwam Montfoort op voorsprong door een mooie voorbereide actie van Jort van Geffen, die Bart Roelofs de kans gaf het eerste doelpunt te maken. Doelman Vianen had bijna een dag vrijaf kunnen nemen, totdat in de tweede helft ineens de spits van ESTO voor hem opdook en hij toch handelend op moest treden.

Het leek alsof de Montfoortenaren hun krachten opspaarden voor de competitieopening. Hierdoor werd een ruststand bereikt met 1-0, dat gaf echter niet de werkelijke verhouding in het veld weer. Pas na drie wissels kwam er toch nog iets van vuur in het spel van Montfoort SV en werd er nog drie keer gescoord door resp. Timo Bakker, Jort van Geffen en Bart Roelofs.