Logo Open Monumentendag2 Het waren vooral de overbekende monumenten van Woerden die tijdens de monumentendagen de meeste bezoekers trokken. Vooral bij het beklimmen van de gemeentetoren…

was het kwartier na kwartier een invasie van jong en oud die historisch Woerden van boven wilden bewonderen. Een enkeling hoopte de hoogtefrees voorgoed te overwinnen aan de hand van een partner en van het stralende uitzicht te genieten.

Ook de Windhond bleek een topper net als het 4-kerkenpad van de Opstandingskerk, de Lutherse- de Petrus- en de Bonaventurakerk. Het stadsmuseum dat op de zaterdag en de zondag de deuren had geopend, trok ruim 400 belangstellenden! Ook konden de kerkers van het Kasteel worden bekeken.

De kunstenaars Sylwija Schonhart en Anneke Winsemus waren over de belangstelling voor hun tentoongestelde werk redelijk tevreden. Kortom een geslaagde open monumentendag waar Woerden, aldus dat Amerikaanse echtpaar uit Chicago dat bij het zien van het monumentale panorama vanaf de gemeentetoren enthousiast uitriep: “what a wonderful village!”

Foto’s: Henk Wit