Logo Estafetteloop De Woerdense Estafetteloop die de Runnersclub Woerden afgelopen zomer organiseerde op Sportpark Cromwijck, heeft 750 euro opgebracht. Afgelopen zaterdag…

maakte clubvoorzitter Ineke Duitscher-Hummel de opbrengst bekend aan Esther Vergeer en aan de leden. Esther kon daags voor haar vertrek naar Rio de Janeiro als assistent chef de mission van de Nederlandse equipe Paralympische Spelen nog net de mooie cheque in ontvangst te nemen.

De Esther Vergeer Foundation is sinds 2004 actief om kinderen en jongeren met een beperking kennis te laten maken met sport en de positieve effecten daarvan. De nadruk van de activiteiten ligt op de leuke kant van sport in plaats van de handicap. Runnersclub Woerden heeft eveneens ‘de leuke kant van sport’ hoog in het vaandel en draagt de stichting derhalve een warm hart toe. Bij RCW telt elke loper mee. Ook deelde de voorzitter mee dat de De Woerdense Estafetteloop een vervolg krijgt op de eerste zaterdag van juli en een jaarlijks terugkerend hardloopevenement wordt.

Foto: Runnersclub
sjek