Logo Polsstokverspringen2In Jaarsveld ging zaterdag het nieuwe polsstokverspringseizoen van start. Waar het seizoen vorig jaar mee eindigde, begint het dit jaar weer opnieuw met een eerste podiumplaats…

voor Jaco de Groot. Met 20.12 mtr. liet hij zijn directe rivalen Erwin Timmerarends en Rian Baas achter zich met resp. 19.59 en 19.23 meter.  Bij de dames is het vaak stuivertje wisselen om de eerste en tweede plaats tussen  Dymphie Baas- van Rooijen en Wendy Helmes. De dames zijn aan elkaar gewaagd, maar zaterdag sprong Baas verrassend bijna twee meter verder dan Helmes.

Bij de junioren en de jongens (jongste groep) liggen alle opties open: Junior Richard van Bemmel maakte een mooie sprong van 18,49 mtr en sprong daarmee twee mtr. verder dan tweede man Daniel Cluistra. Bij de jongens is Reinier Overbeek het aanstormende talent, hij sprong met 18.13 mtr. zelfs verder dan de tweede junior Cluistra die niet verder kwam dan 16.47 mtr. Inmiddels heeft de tweede Timmerarends zich ook aangekondigd. Hij eindigde niet onverdienstelijk op de vierde plaats bij de jongens met 15.09 mtr.