Voor het eerst in 49 jaar werd afgelopen zaterdag op de Jaap Eden IJsbaan weer een Nederlands Kampioenschap Super Sprint voor Junioren verreden. Een wedstrijd voor de snelsten over de kortste afstanden in het schaatsen, de 100 en 300 meter.

SHV Woerden-schaatser Björn Kitselaar, rijdend bij de C-selectie van Schaatsacademie Utrecht, mocht ook bij dit NK aan de start verschijnen. Dat maakt dat dit het derde NK was waar hij dit seizoen mocht starten, nadat hij op 1 februari 23e was geworden op het NK Allround Junioren in Enschede. Helaas werd het NK kortebaanschaatsen in Biddinghuizen afgelast, omdat het ijs niet wedstrijdwaardig was.

Kitselaar verbeterde op de Amsterdamse ijsbaan ruim zijn persoonlijke record op de 100 m. en ook de 300 meter ging, ondanks de onstuimige wind aan de start, prima.

In het eindklassement heeft hij met de zevende plek een uitstekende prestatie geleverd. Hij heeft zich met dit resultaat rechtstreeks geplaatst voor de Zilveren Bal Sprintwedstrijd op 11 maart in Leeuwarden.

Dit toernooi is voor de grootste sprinttalenten een mooie afsluiter van het wedstrijdseizoen.

Foto: SHV Woerden – Björn Kitselaar in actie op de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam