Logo Dressuur Afgelopen week vond in Aken het ‘Weltfest des Pferdesports CHIO Aachen’ plaats. De KNHS (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond) had diverse teams…

afgevaardigd, waaronder een team voor ruiters t/m 25 jaar, die hun paard uitbrengen op het hoogste niveau.

Wegens een afmelding werd de Bodegraafse Geert Hofland met zijn paard Oswin aangewezen om de vrijgekomen plek in te vullen. Het team, verder bestaande uit Jeanine Nieuwenhuis (Serooskerke) met TC Athene en Maxime van der Vlist (Baarle-Nassau) met Bailey, behaalde in de landenwedstrijd de bronzen plak.

Op vrijdag werd de Grand Prix U25 proef verreden. Geert Hofland behaalde hier met een score van 69.769 een hele mooie zevende plaats. Aan het gestelde doel om bij de beste twaalf te rijden om aan de kür op muziek op zaterdag te mogen deelnemen werd dus ruimschoots voldaan.

Met mooie en technisch zeer correcte uitgevoerde oefeningen kwam Geert vervolgens tijdens de kür op muziek op ruim 70% en een mooie 10e plaats terecht. Op zondag was aan het eind van programma in Aken het traditionele “Abschied der Nationen”, waarbij alle ruiters van de 28 verschillende nationaliteiten door het 40.000-koppige publiek werden uitgezwaaid.

Foto: RTV Bodegraven
hofland