Logo OudewaterHet begon goed voor FC Oudewater tegen de BSC’6- gasten uit Benthuizen: al na twee minuten kon de 1-0 op het scorebord worden gezet, doordat Bart Griffioen op aangeven…

van Mike Rijsbergen de bal eenvoudig achter Benthuizer-doelman Verhoef schoof.

Oudewater was in de beginfase slordig in de opbouw en dat leidde naast vertraging ook te vaak in voortijdig balverlies. Geen van beide ploegen wist zijn stempel op de eerste helft te drukken. Aanvalsopzetten leverden weinig tot niets op door gebrek aan effectiviteit. Na de rust en een rode kaart werd het maken van doelpunten een ietwat eenvoudiger opgave.

De gasten waren vervolgens door een doelpunt in de 50e minuut langszij gekomen. De thuisclub kwam terug, doordat Lalau vanaf ‘zijkant zestien’ naar de rand van het doelgebied schoot, waar Griffioen intikte: 2-1.

Nog één keer moest de invaller-doelman De Ruyter optreden door een inzet van BSC te keren. FC Oudewater deed verwoede pogingen de score verder uit te bouwen en was daar ook succesvol mee.

Van Sprundel, Griffioen en Venhof maakten achtereenvolgens een doelpunt, waarmee de 5-1 uitslag voor FC Oudewater werd bepaald.