Logo Voetbal 10De 20-jarige Stijn de Bruin uit Montfoort is volgend jaar de beoogde trainer van de JO 15-1 van MSV. Maar voor het zo ver is wacht hem nog een spannende uitdaging: hij is nl. door…

voetbalclub Zeeburgia uit Amsterdam benaderd om kinderen in China voetbaltraining te geven. Dinsdag 29 juni is hij vertrokken om drie maanden voetbaltrainingen op scholen en verenigingen en bij evenementen te verzorgen. Kinderen tussen zeven en twaalf jaar gaat hij de begintechniek en het samenspelen in een team bijbrengen.

Voetbalclub Zeeburgia is een samenwerking aangegaan met Podiyeen, een Chinees bedrijf in sportartikelen. Omdat Chinese kinderen steeds vaker aan obesitas lijden en meer moeten bewegen. De Chinese president is daarbij helemaal gek van Nederlands voetbal en wil graag dat Nederlandse voetbaltrainers de kinderen stimuleren om minder te eten en meer te bewegen.

Stijn de Bruin gaat samen met twee klasgenoten deze uitdaging aan. Straks een ervaring rijker, die hij uitstekend kan gebruiken bij de jongenstraining van MSV.