Logo MSVVanaf de aftrap lag het initiatief zondag in en tegen Gouderak vooral bij de voetballers van MSV’19 uit Montfoort. Toch duurde het tot de 24e minuut voordat MSV op voorsprong kwam.

Een vrije trap van Timo Bakker leek voorlangs het Gouderak-doel te verdwijnen, maar werd bij de tweede paal pardoes door een Gouderak-verdediger binnengekopt: 0-1. Binnen het half uur spelen kon MSV op eigen kracht de voorsprong verdubbelen: Wouter Scholman wist in twee instanties de 0-2 binnen te werken.

De tweede helft was nauwelijks een halve minuut oud toen scheidsrechter van Belkum besloot om de thuisclub een handje te helpen. Het wegwerken van de bal door MSV-verdediger Ralph Kolfschoten werd door de scheids gezien als een overtreding en de goede man gaf Kolfschoten geel en kende een strafschop toe aan Gouderak: 1-2. Vanaf de aftrap zette MSV een aanval op, die tot een schot leidde, wat door de doelman moest worden gelost, waarna Timo Bakker er als de kippen bij was om te scoren: 1-3.

De 1-4 eindstand werd op het bord gebracht door Robin Stokman, die een schot van Mark Kemp, dat door doelman Hoogendoorn niet geklemd kon worden, in de touwen schoot.