Logo MSVBinnen de minuut keek de Montfoortse formatie zondag in Zeist tegen een 1-0 achterstand aan. Oorzaak was een MSV’19 aanval waarbij de Zeister assistent-scheidsrechter…

MSV-spits Jort van Geffen onterecht afvlagde voor vermeend buitenspel. Saestum pakte de bal op en in plaats van voorsprong stond MSV meteen al op achterstand. Een belachelijke overtreding van Saestum-verdediger Galinos jegens MSV-er Scholman werd door de scheidsrechter met een vermaning afgedaan. De voorhoede van MSV trok daarna eendrachtig ten strijde en via Dyon Plas werd de 1-1 op het bord gezet.

Even later zag MSV speler Mark Kemp zijn kans schoon en nam wraak op Zeistenaar Galinos, wat hem overigens op een gele kaart kwam te staan. Na een Zeister overtreding nabij de zijlijn mocht Scott van Ede voor de Montfoorters een vrije trap nemen. Resultaat: 1-2. Tien minuten later volgde er nog een vrije trap voor MSV. Jort van Geffen zorgde voor de 1-3.

De tweede helft was nauwelijks tien seconden oud toen Saestum opnieuw een kans verzilverde: 2-3. Dyon Plas scoorde vervolgens op een voorzet van Jort van Geffen: 2-4. Zelf zorgde Van Geffen voor de 2-5. De Zeister Galinos scoorde ver in blessuretijd de 3-5.