MSV’19 trof afgelopen zondag koploper RK DES uit Kudelstaart. Ook de Kudelstaarters wisten echter pas tien punten te sprokkelen, dus het ‘gat’ tussen de koploper en MSV was helemaal niet zo groot, waardoor de Montfoorters een mooie kans hadden om aan te haken bij de bovenkant van de ranglijst.

Het mocht daardoor een wonder heten dat de thuisclub al na tien minuten een voorsprong op het bord kon zetten, toen de bal op miraculeuze wijze tussen drie verdedigers van MSV en doelman Oostrom caramboleerde, maar echter geen doel trof.

Na twintig minuten spel tekende DES-speler Van Koert voor de 1-0. Met een beetje geluk slaagde opnieuw Van Koert erin om de bal via het lichaam van MSV-verdediger Ralph Kolfschoten het doel in te werken, waardoor MSV bij rust tegen een 2-0 achterstand aan keek.

In de tweede helft wisten de Montfoorters onder aanvoering van Hugo Peters de nodige kansen te creëren, maar wanneer er een bal doorkwam was daar altijd de sterk spelende Kudelstaartse doelman. Wat restte waren nul punten en MSV zal volgende week 90 minuten hetzelfde op moeten brengen, wat nu maar 45 minuten is gedaan.