Al in de eerste minuten van de wedstrijd had thuisclub MSV’19 een comfortabele voorsprong kunnen nemen, maar de MSV-ers hadden het vizier onvoldoende op scherp staan om de bezoekers uit Rotterdam op de knieën te krijgen. Integendeel, de Rotterdammers kwamen op voorsprong door een snel genomen vrije trap, die werkelijk fenomenaal in de kruising werd getrapt.

Nog voor rust wist Mark Kemp de stand weer in evenwicht te brengen, door de rebound van een inzet van ploeggenoot Hugo Peters, binnen te werken. In de tweede helft moest MSV een tegenvaller incasseren en kwam opnieuw op achterstand: verdediger Jesper Kolfschoten werd opzij gezet door de IJsselmonde-spits Pauptit, maar mocht vervolgens van de scheidsrechter doorvoetballen.

Dat buitenkansje kon Pauptit waarderen en wist fraai af te ronden. MSV moest opnieuw op jacht naar een gelijkmaker. Het lot besliste anders. In de “dying seconds” van de wedstrijd schoot scheidsrechter Verhoeve de Rotterdammers opnieuw te hulp en kende hij de bezoekende club een penalty toe. Opnieuw kon Pauptit een cadeautje uitpakken door de strafschop onberispelijk binnen te trappen, waarmee hij de eindstand op 1-3 mocht brengen, waarmee de wedstrijd gespeeld was.