Met de 3-0 overwinning op het bezoekende Siveo heeft VEP een einde gemaakt aan een matige reeks wedstrijden. De voorgaande vijf duels leverde slechts één punt op.

Tegen Siveo werd al snel duidelijk dat VEP de blamerende nederlagen van de afgelopen twee wedstrijden recht wilde zetten. De thuisclub startte agressief en blufte de bezoekers af. De Zegvelders zijn nog zonder zege en het zelfvertrouwen van de mannen van trainer Koos van Zoest is wankel.

Dat werd er niet beter op toen Cris Daalhuizen in de elfde minuut, voor de mistastende Siveo-doelman Erik Streng, raak kopte. Twee minuten later verkeek de defensie van de bezoekers zich op een dieptepass en Stan Daalhuizen profiteerde: 2-0.

Vervolgens nam de thuisclub wat gas terug, zonder gevolgen omdat Siveo door de vroege achterstand duidelijk aangeslagen was. Ook in de tweede helft bleef VEP de bovenliggende ploeg en in de 57e minuut maakte Stan Daalhuizen een einde aan de eventueel nog aanwezige Zegveldse illusies: 3–0.

Zeven minuten later blafte Siveo nog een keer zonder te bijten, toen Gerwin Verlaan de bal over een vrijwel leeg doel schoot. De drie punten bleven op Cromwijck.

Foto’s: Anno Visser