Logo Voetbal 6Het is nog altijd niet duidelijk wanneer en tegen wie Kamerik en Linschoten in actie komen in de nacompetitie. Afgelopen donderdag diende de tuchtzaak tegen Blauw Zwart, waarbij…

de Wassenaarders te horen hebben gekregen dat zij één punt in mindering krijgen. Daardoor is voetbalclub Van Nispen kampioen geworden en Blauw Zwart veroordeeld tot het spelen van een nacompetitie met Linschoten en Kamerik.

Blauw Zwart heeft tot dinsdag 23 mei om in beroep te gaan en de club heeft aangegeven hier gebruik van te zullen maken. Voor Kamerik betekent dit dat de wedstrijden van zaterdag 20 mei en dinsdag 23 mei niet doorgaan.

Zoals het er nu voor staat zal de eerste wedstrijd dus de uitwedstrijd tegen Linschoten zijn op zaterdag 27 mei. Echter, de Linschotenaren hebben protest aangetekend en willen vasthouden aan de volgorde van de vooraf vastgestelde wedstrijden.

Wanneer Blauw Zwart in hoger beroep gelijk krijgt, zal er eerst een beslissingswedstrijd gespeeld worden tussen Van Nispen en Blauw Zwart. Wanneer dit beroep dient is nog onbekend. Pas daarna wordt de nacompetitie begonnen. Het woord is dus aan de KNVB.