Logo RVC33 Reeuwijk Het Reeuwijkse RVC’33 voetbalde zondag in Loosduinen tegen GDA de eerste wedstrijd van de nacompetitie voor een plek in de eerste klasse. De Reeuwijkers…

traden GDA als een hecht en gefocust collectief tegemoet. De Loosduiners kregen daardoor geen vat op RVC. En toen Wouter Sluijs na 21 minuten uit een steekpass van Rens Mathot beheerst de 0-1 binnen schoot, groeide het ongenoegen bij GDA.

Even later werd Frank Stolwijk uit frustatie op de schop genomen waarmee GDA’er Lari een gele prent incasseerde. Het was het begin van de latere escalatie. In de 31e minuut vergrootte een bevlogen spelend RVC de voorsprong. Daan Zantinge kreeg de bal in het strafschopgebied voor zijn voeten, bedacht zich geen moment en volleerde RVC fraai naar 0-2.

Na 35 minuten liep de wedstrijd flink uit de hand. Scheidsrechter Nourabit, die voortreffelijk leidde, staakte de wedstrijd na verbaal geweld van GDA-zijde. Inleiding vormde de rode kaart voor aanvoerder Dennis Lubout nadat hij aan de noodrem trok om de doorgebroken Wouter Sluijs af te stoppen. Alle verbale verwensingen ging het arbitrale trio een stap te ver en besloot het duel definitief te staken. De echte voetballiefhebbers werden beroofd van een leuke voetbalmiddag. Het is afwachten welke vervolgstappen de KNVB zal nemen.

Foto: Letty Blanken
Het moment waarop scheidsrechter Nourabit verbaal werd bejegend door GDA. Dat ging de goed leidende arbiter een stap te ver
21 rvc