Logo Voetbal 6Behalve dan in de bekende klucht van Kamerik en Linschoten waren er dit weekend weer diverse regioclubs die in het kader van de nacompetitie binnen de witte lijnen kwamen.

Maar eerst Harmelen: De Geel-zwarten kwamen in Velzerbroek een brilstand overeen met tegenstander VSV en dat betekent dat SCH in een tweeluik met Hoofddorp mag gaan strijden om een plek in de eerste klasse.

VV De Meern is gepromoveerd naar de derde divisie, maar of dat permanent zal zijn is nog maar de vraag. Er zijn nogal wat mutaties op komst bij de club, zo stopt aanvoerder Ricky Kruis met voetballen op dat niveau.

Het Wilnisse CSW gaat in een uit- en thuiswedstrijd met Roda ‘46 uit Leusden uitmaken wie er promoveert naar de eerste klasse.

ARC uit Alphen aan den Rijn mag na de 4-2 nederlaag tegen RCL uit Leiderdorp nog hopen op een gunstig resultaat in de thuiswedstrijd, anders duikelen de Rood-zwarten naar de tweede klasse.

Alphense Boys kan na de 0-2 zege tegen Quick 1888 uit Nijmegen zich komende zondag met een thuisoverwinning op het Wateringse VELO hoofdklasser noemen, maar dat is gezien de resultaten in de reguliere competitie zeker geen ‘makkie’.

Voor de voetballers van Alphen zit het er hoogstwaarschijnlijk op. Na de 1-3 thuisnederlaag tegen DOSR moeten de Alphenaren vrezen voor uitschakeling.

CVC Reeuwijk staat met één been in de tweede klasse na de thuiszege van 3-0 tegen de bezoekers uit Naaldwijk. Dus dat ziet er goed uit voor de Reeuwijkers.

Nieuwkoop tenslotte haalde het thuis wel wel tegen Lyra uit De Lier met 2-1, maar zal er een zware dobber aan hebben om die voorsprong in de uitwedstrijd te behouden en zo naar de tweede klasse te promoveren.