Logo MontfoortOp papier zag het er zaterdag voor de voetballers van Montfoort prima uit. Thuis spelen tegen VVZ’49 uit Soest, de ploeg die al gedegradeerd is en de concurrenten Volendam…

en DTS, die elkaar moesten bestrijden. Deze dag stond ook in het teken van het afscheid van Joost van Apeldoorn, die zijn schoenen na 10 jaar trouwe dienst aan de wilgen hing.

VVZ kwam, tot ieders verbazing, op voorsprong. Uit buitenspelpositie mocht de aanvaller van VVZ’49 alleen op doelman Vianen afstormen en deze kon vrij eenvoudig afronden. Vijf minuten later was het Joost van Apeldoorn die met een schitterend afstandsschot beide ploegen op gelijke hoogte bracht. Weer vijf minuten later kwam de ploeg van Renato Dijksterhuis op voorsprong doordat verdediger Nick van Luinen een niet te missen kans kreeg: 2-1 was ook de ruststand.

Vijf minuten na rust was het opnieuw raak. Ditmaal was het Miquel Ballo, die de voorsprong vergrootte naar 3-1. In de 61e minuut scoorde VVZ de aansluitingstreffer. Montfoort schrok wakker en in de 71e minuut was het Dion Gerritsen, die op aangeven van Fahd Rouas het pleit definitief leek te beslechten: 4-2. VVZ kende een wonderlijke wederopstanding en Montfoort mocht blij zijn dat het niet verder kwam dan 4-4.