Logo Oudewater In de aanvangsfase van de wedstrijd tegen het Zoetermeerse DWO (door Wilskracht Ontstaan) acteerden de Oudewaterse gasten ietwat te behoedzaam. Van der Neut…

en Miltenburg hadden hun handen vol aan de twee snelle vleugelspitsen, een duo dat ook verantwoordelijk was voor de al snel gemaakte openingstreffer.

Oudewater moest het verbaal afleggen tegen de luidruchtige DWO’ers. Die werden echter in de 26e minuut de mond gesnoerd. Een hoekschop van Mike Rijsbergen werd bij de eerste paal met het hoofd verlengd via Menno Venhof naar Bart Griffioen die de bal inkopte: 1-1. Tot aan de thee combineerde de thuisploeg gemakkelijker dan Oudewater, dat echter kon bogen op de beste kansen.

Na rust werden er, zowel aan Oudewaterse zijde als aan die van DWO geen doelpunten meer gemaakt. Een ‘vuurpijl’ van aanvoerder Menno Venhof werd een kwartier voor tijd gesmoord toen hij uit een voorzet eerst de bal tegen de doelman kopte die daarna de bal opving. In de extra tijd perste ook Oudewater er nog een klein offensiefje uit. Dat leverde slechts een gele kaart op voor Venhof, de derde voor Oudewater. Martijn de Goeij en Niek Sluijs gingen hem voor.

Foto: Website FC Oudewater
Fel gevecht om de bal
oudewater