Komende zaterdag organiseert de hengelsportvereniging De Rijnstreek weer de Nationale Hengeldag, de NHD. Het evenement vindt plaats aan het Stormeer in de wijk Snel&Polanen/Waterrijk en duurt van tien tot drie uur.

Ook dit jaar kan jong en oud (opnieuw) kennismaken met de hengelsport. Deze dag zijn er demonstraties van een wedstrijdvisser op zeelt en brasem en het vissen op roofvis vanuit een bootje. Daar kan men ook zelf in meevaren. Daarnaast is er een karpervisser aanwezig die wil laten zien wat er allemaal komt kijken bij het hengelen op deze prachtige dieren.

‚ÄúVorig jaar was deze prachtige visdag in het Westdampark. Nu doen we het in Waterrijk omdat hier veel vis zit en er veel door jongeren wordt gevist” zegt Willem-Jan van Tuijl, secretaris van de vereniging.

De NHD is voor sportvissers een belangrijke dag. Het is een nationale dag waar op veel plaatsen aandacht aan wordt geschonken. Op deze dag vangt ook het vangstseizoen op roofvis weer aan na een gesloten periode waarin de roofvis in alle rust kon paaien.

Voor de allerkleinsten is er een springkussen en zijn er diverse kraampjes met info en vismaterialen.

Foto’s: Archief RPL Woerden / Anno Visser