Logo Polsstokclub LinschotenAankomend zaterdag zullen op de schansen van de Linschotense polsstokclub de beste springers uit de Hollandse en Friese competitie in vier categorieën springen om de titel ‘Beste…

Jeugdspringer van Nederland. In de afgelopen jaren zijn honderden toeschouwers uit heel Nederland naar deze wedstrijd komen kijken.

In Holland zijn er bij de jongens tot en met 12 jaar veel favorieten, die kans maken op een podiumplaats. Bij de meisjes tot 10 jaar doen Hollands Kampioene Lieke Verweij (Kamerik) en Roza Verburg (Zegveld) een gooi naar de felbegeerde titel en het dito eremetaal.

Voor de jongere bezoekers is er een springkussen en suikerspinnen. Daarnaast kun je heerlijke pannenkoeken eten. Kinderboekenschrijfster en sportfan Tosca Menten (o.a. Dummie de Mummie) komt de prijsuitreiking doen.

Aansluitend aan deze belangrijkste wedstrijd van 2016 voor de Jeugd vindt om zes uur de tweede wedstrijd plaats uit de ‘Pollepleats Nationale Competitie’. Een kans om de toppers uit Friesland te zien strijden tegen de besten uit Holland.