Logo Wielrennen herenHet is de Woerdense wielrenster Ellen van Dijk niet gelukt om in Innsbruck de wereldtitel tijdrijden opnieuw op haar naam te schrijven. Wel kreeg ze de bronzen plak. De wereldtitel ging…

naar Annemiek van Vleuten die het 27.7 km. lange parcours in 34.25 min afraffelde en daarmee ver uitstak boven de andere Nederlandse dames. Tweede werd Anna van der Breggen die 29 seconden achter lag op Van Vleuten. Ellen van Dijk verloor 1.25 minuten op de winnares.

Ellen ging voortvarend van start, maar onderweg verloor ze snelheid. Pas tegen het eind van de wedstrijd ging ze weer volop voor de overwinning, maar ze had al teveel tijd verloren.

Voor Van Dijk een flinke teleurstelling, want eerder in een interview gaf ze te kennen voor goud te gaan, daarbij wetende dat beide andere Nederlandse dames dat ook wilden en zeker net zoveel kansen op goud hadden als zijzelf.

Van Vleuten won vorig jaar in het Noorse Bergen eveneens goud op de WK tijdrijden. Van Dijk won in 2013 goud bij het tijdrijden in Florence.