Logo Polsstokverspringen6 Nog nooit eerder sprong een polsstokverspringer 22.21 mtr. En dat deed Jaco de Groot zaterdag dus wel. Met dit nieuw Nederlands record is hij in ieder geval…

al Hollands kampioen. Maar vlak ook de andere senioren niet uit, want Erwin Timmerarends en Rian Baas springen eveneens regelmatig meer dan 21 meter.

Op 26 augustus zijn de NK Fierljeppen in Jaarsveld en dan zijn de Friezen ook van de partij. Bij de tweekamp in Buitenpost sprong de beste Fries 19.80 mtr. Dus maken de Hollanders een goede kans op de eindoverwinning.

Bij de dames werd zaterdag ook goed gesprongen: koploopster Dymphie van Rooijen en Fabiƫnne Overbeek sprongen resp. 16.74 en 15.69, weer verder dan afgelopen keren. Kimberly Engelhard werd derde met een sprong van 15.43, een mtr. verder dan woensdag jl.

Junior Ricardo Faaij springt ook constant meer dan 18 meter en daar kwam zomaar Matthieu van Vuuren bij die zichzelf overtrof, hij werd tweede met 18.06 mtr.

Reinier Overbeek, jongens topklasse, kon zijn afgelopen woensdag gesprongen record van 19.40 mtr. niet herhalen, hij bleef steken op 17.65 mtr., maar won wel.

Foto’s: Anno Visser