Logo OudewaterKoploper FC Oudewater voetbalde zaterdag in Woerdense Verlaat tegen Sportief. Snel druk zetten en vroeg storen was het credo voor de mannen van trainer Akkermans. Het scheelde weinig…

of Menno Venhof kon tot nieuwe recordhouder ‘snel scoren’ worden benoemd, binnen negen seconden leek de bal al in het net te liggen maar Sportief doelman Hoogendoorn bleek een echte dwarsligger. Helaas voor hem duurde zijn vreugde slechts vier seconden, tot het moment dat Mike Rijsbergen toesloeg: 0-1. Een snelle uitbraak na een klein kwartier betekende de 1-1.

De 1-2 in de 30e minuut kwam tot stand uit een fraai genomen vrijetrap, vanaf een meter of vijfentwintig kegelde Djardo Boele de bal in één keer tegen de touwen. Een minuutje of vijf later stond Boele aan de basis van de volgende treffer, zijn prima voorzet werd door Menno Venhof netjes afgewerkt: 1-3 in de 36e minuut.

De 1-4 van Menno Venhof in de 60e minuut was er een met een hoge artistieke waarde. Na een fraaie volley van Venhof kon Hoogendoorn weer de gang naar het net maken: 1-5 in de 70e minuut. Het was uiteindelijk Mike Rijsbergen die een afvallende bal keihard in het doel kegelde: 1-6 in de blessuretijd.