De wijk Oog in Al in Utrecht krijgt er 48 sociale huurwoningen bij. Het college van B&W heeft de voorwaarden vastgesteld voor de bouw van 24 appartementen en 24 eengezinswoningen. De nieuwbouw vervangt een verouderd appartementencomplex van Mitros met acht sociale huurwoningen, een garage met showroom en 96 garageboxen.

Het bestemmingsplan wordt naar verwachting eind dit jaar voorgelegd aan de gemeenteraad. De bouw kan dan begin 2020 starten. “Het bouwplan speelt mooi in op de ambities van onze stad”. De stad groeit gestaag. We willen die groei opvangen door inbreiding en verdichting in de bestaande buurten van de stad en door toevoeging van duurzame woningen”, zegt wethouder Klaas Verschuure.

Het nieuwe appartementencomplex krijgt een zogeheten leefgalerij die het contact tussen bewoners moet bevorderen. De eengezinswoningen krijgen twee bouwlagen met een plat dak en sluiten daarmee aan op de omliggende bebouwing. Op het binnenterrein komen bomen en een klein parkje, waarmee het gebied een goede balans heeft tussen wonen en groen.

Foto: Gemeente Utrecht