Logo Defensie eiland Het mag dan in naam ‘eerste paal slaan’ worden genoemd heten, maar dat moet je ruim zien. Woensdagmiddag bij de start van de bouw van een parkeergarage mocht wethouder…

Ivo ten Hagen met een graafmachine de eerste hap grond weg scheppen voor een kuil waarmee de bouw van een ondergrondse parkeergarage in werking is gezet. Dat deed de wethouder onder toezicht van veel belangstellenden: de toekomstige bewoners, de aannemer, burgemeester Molkenboer en oud-wethouder Martin Schreurs, toentertijd als  wethouder verantwoordelijk voor dit project. Om de feestvreugde te verhogen kregen alle aanwezigen een confettikanon uitgereikt om op ‘le moment supreme de’ slierten met luid geknal de lucht in te schieten.

De parkeergarage, in opdracht van de gemeente Woerden gebouwd, is het eerste onderdeel van het Woningen deelplan Midden op het Defensie Eiland. Dat omvat negen kadewoningen; tien kasteelwoningen; twaalf appartementen en twee penthouses. Het ontwerp is van Groosman architecten en Karres & Brands (Stedenbouwkundig) De Wasserij C.V. bestaande uit Blauwhoed en VORM Holding is uitvoerder van dit deelproject.

Foto’s: Henk Wit