Afgelopen zaterdag vond de eerste polsstokwedstrijd van het nieuwe seizoen plaats in Linschoten. Een straffe, frisse wind zorgde ervoor dat de omstandigheden niet optimaal waren, maar dat deerde Jaco de Groot niet om in de eerste wedstrijd al direct over de twintig meter te springen.

Bij de dames liet Wendy Helmes liet al direct in haar eerste sprong van zich gelden en kwam uiteindelijk tot een afstand van 14.21 meter. Echter, de beste sprong – 14.80 meter – kwam op naam van Joriene Baas en pakt hiermee de leiding in het De Samenwerking-klassement. Derde werd de Woerdense Eline Duurkoop.

Bij de junioren was de onbetwiste winnaar Lucas van Eijk. Nieuweling Timon de Haay volgde hem op de voet. Vorig jaar heerste Reinier Overbeek in de jongens, maar daarvoor is hij nu te oud. Guus Hoogland stond vorig jaar al meerdere malen op het hoogste schavot en kwam ook in de openingswedstrijd tot de verste afstand, ietsjes verder dan Harmen Timmerarends.

Ook bij de meisjes-categorie is de topfavoriet doorgeschoven naar de volgende leeftijdscategorie. Demi Groothedde pakte vorig jaar nog vele prijzen in de meisjesklasse, maar moet nu opboksen tegen de dames. Suzanne Mulder wist hier het beste gebruik van te maken. Rianne de Regt zette een mooie reeks neer en wist haar persoonlijke record eerst te benaderen,en vervolgens ook nog te verbeteren.

Foto’s: Polsstokbond Holland