Het bestuur van de Polsstokbond Holland (PBH) heeft de nieuwe wedstrijdkalender gepubliceerd. Opvallend is dat er is gekozen voor een nieuwe stijl. Er is gekozen voor minder wedstrijden gedurende het seizoen. Op deze manier is er voor springers meer tijd om te trainen en voor het publiek en de pers zal er meer aandacht zijn voor de wedstrijden. Daarnaast zullen de wedstrijden hierdoor korter worden. 

Het idee van de nieuwe stijl werd geopperd op de brainstormdag van de Polsstokbond Holland. Deze vond plaats in oktober en had als functie om te brainstormen over de ontwikkeling van de sport. Vervolgens is er nagedacht over de uitwerking en is er dus een nieuwe kalender ontwikkelt. Hierbij is er ook ruimte gekomen voor een derde klasse. Naast de eerste en tweede klasse komt er dus een derde wedstrijdgroep bij. Deze zal voornamelijk dienen voor de jongste talenten. De eerste klasse wedstrijden vinden voornamelijk plaats op de zaterdagen. Eens in de drie weken is er een eerste klasse wedstrijd op woensdag. 

Het eerste hoogtepunt van het seizoen vind plaats op 2 juli, wanneer er wordt gesprongen om de Tweekamp. De NFM zal op 6 augustus gesprongen en het Hollands Kampioenschap op 20 augustus in Polsbroekerdam. Het seizoen zal vervolgens afgesloten worden met het Nederlands Kampioenschap. Hier zal op 3 september om worden gestreden in Linschoten. 

Voor het complete overzicht van de wedstrijden, zie www.pbholland.com