Logo vlag Woerden De oorspronkelijke Harmelense, Kamerikse en Zegveldse vlaggen kunnen in de mottenballen want er is nu een vlag waar elementen uit alle kernen op vermeld staan.

Op de, bij de herindeling van Woerden met Kamerik en Zegveld aangepaste Woerdense vlag, geel met een blauw-wit geruite balk, een verwijzing naar de hertogen van Beieren stonden al elementen van Woerden, Kamerik en Zegveld.

De drie rode kruisen, linksboven op de vlag, komen uit het oude gemeentewapen van Kamerik en zijn oorspronkelijk afkomstig van de heer Van Gaasbeek, de heer van Kamerik. De posthoorns, het symbool van Zegveld, linksonder, komen oorspronkelijk van de oudste heren Van Segvelt en werden overgenomen in het in 1816 ingevoerde wapen van Zegveld.

Nu maken de drie rode ruiten, rechtsonder, afkomstig uit het Harmelense gemeentewapen, de vlag compleet. De ruiten verwijzen naar de eerste heren van Harmelen, verwant aan de Woerdense heren. De gemeenteraad moet nog beslissen en dan kan de nieuwe vlag worden gemaakt.

Foto: PR
05 vlag