Naast traditionele sporten als bijvoorbeeld tennis, voetbal, volleybal en zwemmen, kunnen Oudewaternaren nu ook basketbalwedstrijden spelen.

Met de installatie van twee wedstrijdbaskets, kan Basketball Oudewater ook tegenstanders ontvangen in sportzaal De Eiber. De gemeente schafte de twee benodigde wedstrijdbaskets aan.

Op feestelijke wijze namen vertegenwoordigers van Basketball Oudewater en sportwethouder Kok de twee ‘nieuwe’ baskets in gebruik. Die heeft Oudewater overgenomen van de gemeente Leusden. Weliswaar tweedehands, maar nagenoeg ongebruikt en uiterst functioneel. In De Eiber hingen al oefenbaskets, maar die zijn niet geschikt voor wedstrijdsport.

Wethouder Kok is blij met de herintroductie van basketbal in Oudewater. Vanaf de jaren tachtig kende de huidige volleybalvereniging Jupiter ook nog een basketbalafdeling, maar die hield op een gegeven moment op te bestaan.

“Wij vinden het belangrijk dat we als gemeente een steentje hebben kunnen bijdragen aan het stimuleren van onze jongeren om te gaan bewegen. Sport is goed voor de gezondheid, het zelfvertrouwen en de samenwerking met anderen”, onderstreept Kok de meerwaarde van sport.

Foto: Ellen van Leeuwen – Wethouder Kok te midden van de basketballers

basketbal