Logo KamerikKamerik voetbalde thuis tegen vierde klasser Nieuwerkerk, maar sprankelend en hoogstaand was het zeker niet. De kwaliteit van het spel was net zo labbekakkerig als het weer. Het enige…

positieve was dat er met 2-1 gewonnen werd.

De wedstrijd begon ruim twintig minuten te laat. De arbiter van dienst keurde het hoofdveld af vanwege de hevige regen in de voormiddag en er werd besloten om uit te wijken naar veld twee.

De wedstrijd zelf kende weinig hoogtepunten en het waren vooral randzaken die opvielen. De toeschouwers werden niet warm van het voorgeschotelde schouwspel. Nieuwerkerk kwam op een 0-1 voorsprong, die nog voor rust teniet werd gedaan door een indraaiende corner van Ed Kooijman.

Na rust heerste Kamerik, zonder goed te spelen, maar benutte het de kansen niet. De ingevallen Jelle de Wit vond diep in de tweede helft spits Jelle Das die de beslissende 2-1 binnen tikte. Nieuwerkerk kon geen vuist maken, zeker niet toen het met tien man kwam te staan.

Kamerik staat nu samen met Dilettant op 6 punten uit 2 wedstrijden. Omdat het doelsaldo van Dilettant beter is, zullen de Kamerikers zaterdag moeten winnen om door te bekeren.