Logo OudewaterAlle geselecteerde spelers een uurtje aan de bak, dit was de insteek van de oefenwedstrijd van FC Oudewater tegen het Vlaardingse DVO’32.

De combinaties tussen de oude garde liepen als vanouds, de “nieuwkomers” moesten hier vooral in de beginfase wel aan wennen.

Gedurende de wedstrijd ging dit echter steeds beter lopen. Oudewater had de hele wedstrijd het betere van het spel, de Vlaardingers waren slechts met vlagen gevaarlijk. Des te verrassender was dan ook de 0-1 rond de 20e minuut. Doelman De Ruijter was kansloos bij een inzet die door een medespeler van richting werd veranderd.

Na de pauze begonnen de Oudewaternaren opnieuw aanvallend. Maar eerst moest Arno Baas naderend onheil voorkomen met een correcte ingreep op het laatste moment en doelman Kaj van den Heuvel kon met een uitschuifbeen een foute terugspeelbal corrigeren. Toch viel na zo’n klein uurtje de verdiende gelijkmaker, Tim Goes tekende hiervoor de 1-1.

Een schot van Bart Griffioen verdween rakelings naast het Vlaardingse doel en ook een combinatie tussen Bart Griffioen en Menno Venhof leverde uiteindelijk geen doelpunt op. Na nog wat pogingen van o.a. Mike Rijsbergen klonk het eindsignaal van een nuttige oefenwedstrijd.