Logo FC OudewaterDe voetballers van FC Oudewater oefenden zaterdag thuis tegen derdeklasser Nieuwkoop. Direct na de aftrap was het Oudewater dat ten aanval trok maar na ongeveer een kwartier…

kropen de Nieuwkopers wat uit hun schulp. Een snel uitgevoerde aanval via Taher deed de bal bij aanvoerder Menno Venhof belanden, deze had geen moeite om het net te vinden: 1-0 in de 28e minuut. Inmiddels moest Laurens de Vor vroegtijdig de kleedkamer opzoeken na een ongelukkige botsing met een van de Nieuwkoopse verdedigers.

Het “tikkie-terug” van Sjoerd Wiltenburg werd een dure. Twan Bakker kon de teruggespeelde bal simpel onderscheppen en de Oudewaterse doelman had het nakijken: 1-1 in de 38e minuut. Al met al geen geweldige eerste helft van beide kanten.

Het tempo in de tweede helft ging behoorlijk omhoog en lag in ieder geval hoog boven het gewende 4eklas gemiddelde. De eerste twintig minuten waren nu duidelijk voor de Nieuwkopers. Na ruim een uur spelen knalde Jeffrey Pieterse een vrije trap keihard achter invaller-doelman Kaj van den Heuvel: 1-2. Kansen te over voor de Oudewaternaren maar de verdiende gelijkmaker kwam er uiteindelijk niet.