Logo ESTO BodegravenOnder een prachtig najaarszonnetje voetbalde ESTO zondag in Bodegraven tegen NOCKralingen uit Rotterdam. Uit een goed opgebouwde aanval in de derde minuut dook Lars Verheul alleen…

op voor de Rotterdamse keeper. Zijn inzet werd in eerste instantie gestopt maar in de rebound was hij de doelman te snel af. In de 36e minuut mocht ESTO een vrije trap nemen. Rechtsback Guido Bentveld zag de ruimte en stoof naar voren. Jordy Romijn schoof de bal in de diepte en Guido maakte genadeloos zijn doelpunt.

In de laatste tien minuten voor rust nam de Rotterdamse druk toe en na een overtreding kregen ze een terechte strafschop. Onhoudbaar werd deze verzilverd en de spanning was volledig terug in de wedstrijd. De Rotterdammers veerden op en namen het initiatief zonder te scoren.

Na de rust veranderde dat niet. Met hangen en wurgen hield ESTO haar voorsprong vast. Als wanhoopsactie ging in de 88e minuut de Rotterdamse keeper mee naar voren bij een corner. Dat bracht geen resultaat maar wel spectaculaire laatste drie minuten. Na ruim drie minuten blessuretijd vond de scheidsrechter het welletjes en floot de wedstrijd af en was de 2-1 overwinning voor ESTO een feit.