Logo Vriendenschaar Zaterdag werd in Bodegraven de streekderby gespeeld tussen de korfballers van Vriendenschaar en Korbis uit Waddinxveen. Vriendenschaar had een moeizame avond…

tegen de Waddinxveners. In eerste instantie leek het daar niet op uit te draaien. Vriendenschaar nam een 6-2 voorsprong en leek daarmee goed op weg. Maar daarna verloren de Bodegravers het initiatief in de wedstrijd en kroop Korbis nog voor rust langszij: 8-8.

Ook na rust bleef Vriendenschaar achter de feiten aan hollen. Echter Ron Koster, opnieuw van stal gehaald, hield Vriendenschaar in de wedstrijd. Waar anderen worstelden met de vorm en de scherpte op de korf, wist hij in de tweede helft wel een belangrijke productieve bijdrage te leveren. Bij 15-17 leek Korbis met nog vier minuten te gaan een beslissende voorsprong te nemen. Ron Koster bracht met 16-17 Vriendenschaar opnieuw tot leven en toen Emma van Wensveen kort voor het ingaan van de laatste speelminuut zelfs de 17-17 binnen mikte, was er ineens weer wat te halen voor Vriendenschaar.

In de laatste minuut ging Vriendenschaar alsnog onderuit door een discutabele strafworp, waardoor de wedstrijd voor Vriendenschaar alsnog in mineur eindigde. Vriendenschaar incasseerde zo z’n derde nederlaag in de zaalcompetitie.

Foto: André van Egdom
Vriendenschaar in de aanval onder de korf van Korbis
02 Vriendenschaar