Logo THORAfgelopen zaterdag speelde THOR-korfbal uit Harmelen de thuiswedstrijd tegen Crescendo, een sterke tegenstander die bovenaan staat met acht punten uit vier wedstrijden.

Van te voren was al duidelijk aangegeven dat Crescendo flink druk zou gaan geven en graag voor de tweede kans onder de korf wilde gaan, hier moest THOR rekening mee houden.

Al voor het fluitsignaal voor het begin van de wedstrijd, gaf de scheids aan dat hij strak zou gaan fluiten tegen overtredingen. Hij hield zich goed aan zijn woord en al bij de eerste aanraking met een tegenstander gaf hij een vrije bal.

De wedstrijd begon niet best voor de Harmelenaren die binnen no-time op een 0-6 achterstand werden gezet. THOR had duidelijk veel moeite met de druk die de tegenstanders gaven, toch werd de wedstrijd herpakt en was er een ruststand van 3-8.

De tweede helft werd de thuisclub sterker en begon meteen te scoren. De scheidsrechter bleef strak fluiten en gaf daardoor ook veel strafworpen en vrije ballen. Gelukkig hadden de Leidenaren hun dag niet en misten ze vier strafworpen achter elkaar. Daarentegen scoorde THOR ze wel. Ondanks goede aanvallen en scores werd de wedstrijd uiteindelijk toch nog verloren met 10-15.