Het regende ’s morgens flink waardoor de markt iets later op gang kwam, maar de rest van de dag was het gezellig druk en wisten veel mensen de weg naar de grootste jaarmarkt van de regio te vinden. Naast de vele marktkramen waren er ook kleine optredens uit het komende toneelstuk van toneelvereniging Harto.

Voor de kinderen was kratten stapelen een flinke uitdaging. Kinderen die het wat rustiger aan wilden doen konden bijv. sjoelen, kennis maken met honkbal en wie helemáál niets wilde doen kon een enorme zak met snoep kopen in een snoepkraam van een meter of acht. Harmelense ondernemers lieten zich ook niet onbetuigd. Zo was er een kraam met exclusieve tuinornamenten van het Harmelense bedrijf Robanjer.

Veel belangstelling trok de stand van de historische vereniging die een maquette liet zien van de situatie in het rampjaar 1672 tussen Utrecht en de Wierickeschans. De show werd ook dit jaar weer gestolen door glimmend gepoetste oldtimers waar de eigenaren vol trots over wisten te vertellen.

Ook de politie was duidelijk zichtbaar op straat, niet om bekeuringen uit te delen maar om in gesprek te gaan met de marktbezoekers. De wijkagenten en handhavers hadden over belangstelling niet te klagen.

Foto’s: Mieke Schilder