Logo BIZ Honthorst WoerdenRuim de meerderheid van de ondernemers, 88%, op industrieterrein Honthorst is tevreden over de BIZ, de bedrijfsinvesteringszone op hun industrieterrein. BIZ is voor een…

bepaald gebied een gezamenlijke investering in aantrekkelijkheid en veiligheid. In 2012 is de BIZ-vereniging Honthorst van start gegaan voor een termijn van vijf jaar. Besloten is nu om weer een nieuwe termijn van vijf jaar aan te gaan.

De ondernemers betalen hiervoor een bijdrage aan de gemeente die vervolgens als subsidie terugkomt bij de BIZ-vereniging Honthorst. Zo zijn er camera’s aangeschaft en zijn er controles door een veiligheidsbedrijf. Ook wordt er, bovenop het reguliere onderhoud door de gemeente nog extra aandacht geschonken aan het groenonderhoud, gladheidbestrijding en het opruimen van zwerfafval.

In Woerden heeft het Stadshart ook een BIZ. De BIZ Snel & Polanen is bijna ter ziele, alleen lopende zaken worden nog afgehandeld. De overige bedrijventerreinen in de gemeente hebben geen bedrijfsinvesteringszone, maar soms wel zaken als veiligheid onderling geregeld zoals camera’s.