Logo MontfoortVanaf het eerste fluitsignaal van de soms iets teveel fluitende scheidsrechter Vink trok Montfoort direct fel ten aanval tegen het Edese DTS. In de eerste twintig minuten had Montfoort…

twee grote kansen, maar de inzetten misten doel. Even later zag scheidsrechter Vink in een van de aanvallen van de gasten een overtreding van Ricardo Bakker. Jamal Ouassif mocht het vonnis vellen, maar de matig ingeschoten bal was een prooi voor Montfoort-doelman Vianen.

Montfoortse initiatieven leidden niet tot echt grote kansen. Ook DTS slaagde er nauwelijks in een goede tegenaanval op te zetten of het was een actie spelen, waarbij Robin Vianen met een schitterende safe redding bracht. Vink had echter al buitenspel geconstateerd en daardoor bleef de stand op 0-0 steken.

De tweede helft was rommelig. Een solo-actie van aanvoerder Roelofs liep stuk op keeper Franken. Slechts uitstel van executie, want na twee assists haalde Jamal Ouassif de trekker over en liet doelman Vianen kansloos. Ondanks verwoede pogingen van Montfoort kwam er geen verandering meer in de stand. Door deze toch wel onverwachte nederlaag zakt The Orange Machine naar een derde plaats.