Logo Sportlust Sportlust heeft zich zaterdag op het nippertje weten te redden in de derby tegen CSW uit Wilnis. De thuisclub kwam sterk uit de startblokken, wat resulteerde in de…

beginfase al in enkele mooie kansen, maar de doelman van CSW wilde van geen wijken weten.

De kansen stapelden zich op en Sportlust liet het balletje lekker rond gaan. Een schot van Martijn Jansen ging naast, Mitch van der Vlist dacht dat het net hoger zat, Zakaria Issarti schoot voor langs en Moussa Kalisse pegelde op de paal. Mede dankzij uitstekende keeperswerk bleef het dubbelblank tot aan de rust.

De tweede helft probeerde Sportlust direct weer het initiatief te pakken en CSW maakt duidelijk dat het gegroepeerd wilde verdedigen en loerde op de gevaarlijke counter. Na een waarschuwend schot dat Michael de Leeuw nog kon keren moest de doelman bij bij kopbal van de boomlange CSW-spits het antwoord schuldig blijven: 0-1. Het tempo werd opgevoerd en in de 72e minuut schoot Zakaria Issarti de 1-1 tegen de touwen.

Tot de laatste minuut: verdediger Nick Verhagen zette strak voor en Rick Wils schoot beheerst de 2-1 op het bord. Een vreugde-explosie was het gevolg bij spelers en publiek.

Foto’s: Arie Verhagen